Gemeente Amsterdam

Commissie Omgevingskwaliteit De Schoonheid van Amsterdam

Welstandsgegevens voor dit adres


Plein '40-'45 1 1064SW Amsterdam

 
Zaaknummer: WABO-2013-017932
Aanvraagnummer: OLO 1115589
Advies aan: Stadsdeel Nieuw-West
 
advies CWM welstand - WABO-2013-017932-003 - Wabo-aanvraag - Kantoren
Behandeld: 08-01-2014 door CWM Commissie III A

Geen bezwaar
Planomschrijving
De aanvraag betreft het aanpassen van de begane grond van het Tuinstadhuis. Het bestaande glaskunstwerk van Joop van den Broek blijft behouden, maar komt door het verder naar voren plaatsen van de nieuwe entreepui geheel binnen te staan. Door speciale verlichting zal het kunstwerk zowel overdag als 's nachts goed zichtbaar zijn.

Beleidskader
Het plan wordt beoordeeld aan de hand van de welstandsnota De Schoonheid van Amsterdam 2013. Hierin wordt onder meer gesteld:
- de plint reageert functioneel en/of visueel op de openbare ruimte;
- een afwijkende begane grondlaag als een winkel afstemmen op de geleding, ritmiek en stijl van de gevel en bij voorkeur transparant vormgeven.
Op de bijbehorende waarderingskaart voor AUP-bebouwing is de woning aangeduid als orde 2, architectuur 2. Dit betekent: Handhaven en herstellen van de oorspronkelijke elementen in vorm, maat, materiaal, detaillering, verhouding en kleur of vormgeving van een vergelijkbare kwaliteit. Het gebruik van niet oorspronkelijke materialen is mogelijk mits dit gebeurt met respect voor de authenticiteit van de gevel.

Beoordeling
De aanpassingen zijn zorgvuldig vormgegeven en verbeteren de relatie van het gebouw met het plein.

Adres

Amsterdam Plein '40-'45 1

Criteria zoeken

Adviezen zoeken